Ingredienser

  • 75 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 2 spsk nødde- eller mandelolie
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 knivspids fint salt
  • 25 g chokolade

Tilberedning

45 stk. (4 stk. pr. person)

Riv marcipanen groft og ælt den sammen med alle de øvrige ingredienser, undtagen chokoladen.

Del dejen i 3 og rul hver del ud til en pølse.

Skær pølsen i 15 stykker og tril dem til kugler.

Læg kuglerne på bageplader med bagepapir med god afstand imellem.

Tryk kuglerne lidt ud. Hak chokoladen groft og drys den på kagerne.

Bag kagerne ved 180 grader i 10-15 minutter, til de er gyldne.

Lad kagerne køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

4 småkager pr. person: 748 kJ (178 kcal). Kulhydrat 28,4. Fedt 6 g,, heraf mættet fedt 0,6 g

Ude og Hjemme, uge 50, 2012