Ingredienser

Lynsyltet laks
  • 2 porrer
  • 2 gulerødder
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl vand
  • ½ tsk. korianderfrø
  • 2 laurbærblade
  • ½ tsk. fennikelfrø
  • 8 sorte peberkorn
  • 1 tsk. salt
  • 500 g laks uden skind og ben
Stegte æbler med rosenkål
  • 2 æbler
  • 300 g rosenkål
  • 2 spsk. olivenolie
Tilbehør
  • 4 skiver rugbrød (200 g)

Tilberedning

Lynsyltet laks
Rens porrer, og skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver. Kog porrer og gulerødder op med vin, vand, krydderier og salt i en bredbundet gryde. Skær laksen i store tern, og lad den koge sagte i kogelagen i 5 minutter. Tag laks og grønsager op af kogelagen med en hulske.

Stegte æbler og rosenkål
Skær æblerne i skiver. Skær de yderste grove blade af rosenkålene, og halvér kålhovederne. Steg rosenkålene på en pande i olien i 4 minutter. Tilsæt æblerne, og steg dem med, til kålen er mør med lidt bid og æblerne gyldenbrune.

Anret de stegte æbler og rosenkål på et fad, og fordel laks og grønsager ovenpå. Servér med rugbrød.

TIP
Hvis du ikke har alle krydderierne til kogelagen, bruger du bare dem, du har. Hvis du kan lide safran, kan et lille nip smage skønt i lagen og gøre den smukt gul.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ (450 kcal). Kulhydrat 46 g. Fedt 20 g, heraf mættet fedt 4 g

UH4715