Ingredienser

  • 1 grøn chili
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 2 peberfrugter, gerne i forskellige farver
  • 240 g broccoli, renset vægt
  • 200 g slikærter
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 2 spsk sojasauce
  • 1 tsk sukker
  • peber
  • 1 potte frisk thai basilikum eller frisk koriander

Tilberedning

Flæk chilien, fjern kernerne og skær chilien i strimler. Snit forårsløgene. Skær gulerødderne i tynde skiver. Halvér peberfrugterne, fjern frøene og skær peberfrugterne i strimler. Del broccolien i små buketter. Varm sesamolien i en wok eller på en stor pande og steg chili, forårsløg, gulerødder, presset hvidløg og revet ingefær i ca. 2 minutter. Tilsæt peberfrugter, broccoli og sukkerærter og steg i yderligere ca. 3 minutter, til grønsagerne er møre, men stadig har bid. Tilsæt sojasauce og sukker og krydr med friskkværnet peber. Servér grønsagerne med drys af thai basilikum eller frisk koriander.

 

Frugt og grønt pr. person

ca. 225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

500 kJ (120 kcal) fordelt på: protein 5 g kulhydrat 15 g fedt 4 g, heraf mættet fedt 1 g Kostfibre 5 g