Ingredienser

  • 225 g tørrede butterbeans eller limabønner
  • 5 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • 1 lille rødløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2-3 spsk vineddike
  • 400 g laksefilet uden skind og ben
  • salt og peber
  • 4 stilke bladselleri
  • 200 g små ærter, optøede
  • 1 bundt basilikum
Tilbehør
  • 4 skiver fuldkornsbrød, 200 g

Tilberedning

Læg bønnerne i blød i en skål med rigeligt vand i mindst 10 timer i køleskabet. Kassér udblødningsvandet. Kog bønnerne i rigeligt vand med 5 hele fed hvidløg og laurbærblade til bønnerne er møre. Der er stor forskel på bønners kogetid, så tjek dem under kogningen, første gang efter ½ time. Dræn de kogte bønner.

Skræl og hak løget fint. Rør olie, vineddike og løg sammen i en stor skål og vend bønnerne i dressingen.

Læg laksen på en bageplade med bagepapir og krydr den med salt og peber. Bag laksen i 10 minutter ved 180 grader. Lad fisken køle lidt af og bryd den i lameller eller mindre stykker.

Skær bladsellerien i tern og hak basilikummen groft. Bland bønnerne forsigtigt med ærter, bladselleri, laks og basilikum. Smag salaten til med salt, peber og eventuelt mere vineddike og servér den med groft brød.

TIP
I stedet for at koge bønnerne selv, kan du bruge 2 dåser bønner i saltlage. Du kan bruge alle slags bønner til salaten.

Frugt og grønt pr. person

260 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2438 kJ (580 kcal). Kulhydrat 73. Fedt 20 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 6, 2012