Ingredienser
Grøn kartoffelsalat- 800 g nye kartofler
- 12 grønne asparges
- 200 g babyspinat
- 300 g grønne bønner
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. flagesalt
- peber
- 400 g hakket oksekød 5-10 %
- ½ tsk. flagesalt
- peber
- 1 bundt basilikum
- 1 dl cremefraiche 9 %
- ½ tsk. flagesalt
- peber
- 80 g halloumi
Tilberedning
Grøn kartoffelsalat
Skur kartoflerne, og kog dem i ca. 12 minutter, til de er lige netop møre. Du kan med fordel bruge en rest kogte, kolde kartofler. Skær de lune kartofler i mindre stykker.
Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skyl spinaten, og slyng den tør. Nip bønnerne.
Varm olien på en stor slip let-pande, og steg kartofler og bønner i ca. 5 minutter. Tilsæt asparges og spinat, og hæld ½ dl vand på panden. Lad kartofler og grønsagerne stege i ca. 5 minutter. Smag til med flagesalt og peber.
Hakkebøffer
Tænd op i grillen eller varm en grillpande godt op.
Del kødet i 4, og ælt det i hånden. Form til 4 hakkebøffer og krydr med salt og peber.
Grill hakkebøfferne i ca. 3 minutter på hver side, til kødsaften er klar.
Grillstegt halloumi
Skær halloumi i skiver.
Grill halloumi i ca. 2 minutter på hver side, til osten får fine grillstriber på begge sider.
Basilikumdressing
Hak basilikum – gem lidt til pynt – og rør med cremefraiche. Smag til med flagesalt og peber.
Servér hakkebøfferne med lun kartoffelsalat, halloumi og basilikumdressing. Top med resten af den friske basilikum.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 125 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2000 kJ/475 kcal. Kulhydrat 37 g. Fedt 21 g, heraf 9 g mættet fedt
Hjerteliv nr. 2, 2021