Ingredienser

Grøn kartoffelsalat
  • 800 g nye kartofler
  • 12 grønne asparges
  • 200 g babyspinat
  • 300 g grønne bønner
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
Hakkebøffer
  • 400 g hakket oksekød 5-10 %
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
Basilikumdressing
  • 1 bundt basilikum
  • 1 dl cremefraiche 9 %
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
Grillstegt halloumi
  • 80 g halloumi

Tilberedning

Grøn kartoffelsalat
Skur kartoflerne, og kog dem i ca. 12 minutter, til de er lige netop møre. Du kan med fordel bruge en rest kogte, kolde kartof­ler. Skær de lune kartofler i min­dre stykker.
Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skyl spinaten, og slyng den tør. Nip bønnerne.
Varm olien på en stor slip let-pande, og steg kartofler og bøn­ner i ca. 5 minutter. Tilsæt aspar­ges og spinat, og hæld ½ dl vand på panden. Lad kartofler og grønsagerne stege i ca. 5 minutter. Smag til med flage­salt og peber.

Hakkebøffer
Tænd op i grillen eller varm en grillpande godt op.
Del kødet i 4, og ælt det i hån­den. Form til 4 hakkebøffer og krydr med salt og peber.
Grill hakkebøfferne i ca. 3 minutter på hver side, til kødsaften er klar.

Grillstegt halloumi
Skær halloumi i skiver.
Grill halloumi i ca. 2 minutter på hver side, til osten får fine grillstriber på begge sider.

Basilikumdressing
Hak basilikum – gem lidt til pynt – og rør med creme­fraiche. Smag til med flagesalt og peber.

Servér hakkebøfferne med lun kartoffelsalat, halloumi og basilikumdressing. Top med resten af den friske basilikum.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 125 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ/475 kcal Protein 32 g Kulhydrat 37 g Fedt 21 g, heraf 9 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 2, 2021