Ingredienser

Løgsuppe
  • 5 store løg, ca. 500 g
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 kviste timian
  • 1 tsk. flagesalt
  • Peber
  • 250 g hvidkål
  • 1,3 liter hønsebouillon
  • 2 spsk. æbleeddike
Kartoffelostebrød
  • 4 skiver fuldkornsbrød
  • 80 g mager reven ost 20+
  • 200 g kartofler

Tilberedning

Løgsuppe
Pil løg og hvidløg, halvér løgene, og snit dem fint. Varm olien i en stor gryde, og kom løg, hele pressede hvidløg og timiankviste heri, og lad det sautere stille og roligt, indtil løgene begynder at karamellisere og tage lidt farve. Tilsæt salt og peber, og lad løgene sautere i 2-3 minutter mere. Hak kålen fint. Tilsæt kål og bouillon, og lad suppen koge i 20 minutter på lavt blus. Når suppen er kogt færdig, så smag til æbleeddike.

Kartoffelostebrød
Tænd ovnen på 220 grader varmeluft. Skær kartoflerne i helt tynde skiver – fx på et mandolinjern. Top brødene med først lidt ost, så kartofler og dernæst med resten af osten. Krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen, til osten er smeltet, og brødene er gyldne.

Servér kartoffelostebrødene til løgsuppen.

Frugt og grønt pr. person

190 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1400 kJ/ 350 kcal. Kulhydrat 45 g, Fedt 8 g, heraf 3 g mættet fedt, Protein 15 g

LK2020-18