Ingredienser

Lammegryde med kikærter og spinat
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 600 g afpudset lammekød i tern
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 200 g babyspinat
  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk. salt
  • peber
Tilbehør
  • 320 g bulgur eller couscous
  • 1 dl græsk yoghurt 2 %

Tilberedning

Hak løget. Rist krydderierne på en tør pande, til de dufter. Tag krydderierne af panden, og knus dem i en morter eller kaffekværn.

Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg og krydderier i ca. 1 minut under omrøring. Tilsæt kødet, og brun det ved god varme. Kom de hakkede tomater i gryden, og lad kødet simre under låg ved svag varme i ca. 1 time.

Skyl og afdryp spinaten. Skyl og afdryp kikærterne. Kom kikærterne i gryden, og lad retten simre yderligere i ca. 15 minutter. Tilsæt spinaten, og lad den falde sammen. Smag retten til med salt og peber.

Tilbered bulguren som angivet på emballagen. Servér lammegryden med bulgur og græsk yoghurt.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca.325 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3000 kJ (700 kcal). Kulhydrat 93 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 5 g

UH4514