Ingredienser

Lam tikka masala
  • 1 dl skummetmælksyoghurt
  • ½ citron
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt kanel
  • ¼ tsk cayennepeber
  • ¼ tsk stødt sort peber
  • 2 cm ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g lammekød i tern
  • 1 stort løg
  • 1 spsk raps- eller olivenolie
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk garam masala, kan undlades
  • salt
Blomkålssalat
  • ½ blomkål
  • ½ agurk
  • 1 lille rødløg
  • saft af ½ citron
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 bundt koriander
Tilbehør
  • 4 dl brune ris, gerne basmatiris

Tilberedning

Lam tikka masala
Rør yoghurten med 1 spsk. citronsaft, spidskommen, kanel, cayennepeber, sort peber og fintrevet ingefær og hvidløg. Vend kødet i yoghurten og lad det marinere i 2 timer eller natten over i køleskabet.
Hak løget fint og svits det i olien i en gryde, til de er klare. Tag kødet op af marinaden og svits det sammen med løgene. Tilsæt de hakkede tomater og kog det op. Skru ned til lav varme og lad retten simre under låg i ca. 1 time. Tilsæt garam masala, 1 spsk. citronsaft og smag retten til med salt.

Blomkålssalat
Skær blomkålen i store buketter og skær dem i tynde skiver. Skær agurk og løg i tynde skiver. Pisk citronsaft og olie sammen og vend dressingen i grøntsagerne. Smag salaten til med salt og peber og drys den med korianderblade.

Servér lam tikka masala med kogte ris og blomkålssalat.

TIP
Garam masala er et blandingskrydderi, som kan findes på krydderihylderne i de fleste supermarkeder og etniske specialbutikker.

Frugt og grønt pr. person

298 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2653 kJ (632 kcal). Kulhydrat 84 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 5 g

UH1912