Ingredienser

Laks dampet på ris
  • 4 dl brune jasminris
  • 8 dl vand
  • ½ tsk. salt
  • 500 g laksefilet uden skind og ben
  • 2 spsk. sojasauce
Japansk salat
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 500 g broccoli
  • 3 store gulerødder
  • 300 g kinaradise
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 spsk. sojasauce 2 spsk. citronsaft
  • 2 modne avocado

Tilberedning

Laks dampet på ris
Kom ris, vand og salt i en pande, og kog op. Lad risene koge 20 minutter ved svag varme under låg. Skær laksen i 4 ens stykker, og vend dem i sojasauce, og lad dem trække på en tallerken, mens risen koger. Læg laksen oven på risene, og læg låget hurtigt på igen. Lad risen dampe endnu 5 minutter.

Japansk salat
Rist sesamfrøene på en tør pande, til de ’popper’ og dufter. Skær blomsten af broccolien. Skær enden af stokken, skræl den, og skær den i tynde strimler. Skær gulerødder og kinaradise i strimler i samme størrelse som broccolistokken. Skær forårsløgene i tynde skiver. Rør sojasauce med citronsaft. Fjern skal og sten fra avocado og skær dem i skiver. Vend de hårde grønsager og løg med dressingen, og vend til sidst avocadoen forsigtigt i salaten. Drys med sesamfrø.

Del broccoliblomsterne i mindre buketter. Kom dem i en gryde med lidt vand i bunden, og damp dem under låg i 4 minutter.

Servér ris og laks med salat og dampet broccoli. 

TIP
I stedet for kinaradise kan du bruge ræddike, glaskål eller hvidkål.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 325 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2900 kJ (690 kcal). Kulhydrat 86 g. Fedt 23 g, heraf mættet fedt 4 g

UH1615