Ingredienser

Barbecuesauce
  • 1 dl ketchup
  • ½ spsk. eddike
  • 10 g brun farin
  • 3 spsk. sød chilisauce
Bulgursalat
  • 300 g fuldkornsbulgur (kan erstattes af brune ris)
  • 1 rødløg
  • ½ spidskål
  • 1 agurk
  • 1 peberfrugt
  • 400 g solmodne tomater
  • 1 tsk. flagesalt
  • peber
Kyllingespyd
  • 4 stk. kyllingebryst uden skind og ben, ca. 500 g

Tilberedning

Tilberedningstid ca. 25 min.

Barbecuesauce
Kom ketchup, eddike, farin og chilisauce i en gryde og kog ved svag varme i ca. 3 minutter.

Bulgursalat
Skyl bulgur og kog som angivet på emballagen og afkøl, mens du snitter grønt.
Pil og hak løget. Snit kålen fint. Skær agurk og peberfrugt i små tern. Hak tomaterne – gem saften.
Vend bulgur med løg, kål, agurk, peberfrugt og tomater inkl. saft. Smag bulgursalaten til med flagesalt og peber.

Kyllingespyd
Skær kyllingestykkerne i lange strimler og fordel på spyd. Pensl med lidt barbecuesauce, og grill kyllingespyddene i ca. 3 minutter på hver side, til kødet er mørt.

Servér kyllingespyd med fyldig bulgursalat og resten af barbe­cuesaucen.

TIP
Lav et flot, lækkert og farve­rigt fad med snackgrønt. Tilføj eventuelt oliven og mandler. Så er der lidt sundt at hygge med, mens vi venter på, at maden bli­ver tilberedt på grillen.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 300 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ/525 kcal Protein 31 g Kulhydrat 73 g Fedt 10 g, heraf 2 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 2, 2021