Ingredienser
Barbecuesauce- 1 dl ketchup
- ½ spsk. eddike
- 10 g brun farin
- 3 spsk. sød chilisauce
- 300 g fuldkornsbulgur (kan erstattes af brune ris)
- 1 rødløg
- ½ spidskål
- 1 agurk
- 1 peberfrugt
- 400 g solmodne tomater
- 1 tsk. flagesalt
- peber
- 4 stk. kyllingebryst uden skind og ben, ca. 500 g
Tilberedning
Tilberedningstid ca. 25 min.
Barbecuesauce
Kom ketchup, eddike, farin og chilisauce i en gryde og kog ved svag varme i ca. 3 minutter.
Bulgursalat
Skyl bulgur og kog som angivet på emballagen og afkøl, mens du snitter grønt.
Pil og hak løget. Snit kålen fint. Skær agurk og peberfrugt i små tern. Hak tomaterne – gem saften.
Vend bulgur med løg, kål, agurk, peberfrugt og tomater inkl. saft. Smag bulgursalaten til med flagesalt og peber.
Kyllingespyd
Skær kyllingestykkerne i lange strimler og fordel på spyd. Pensl med lidt barbecuesauce, og grill kyllingespyddene i ca. 3 minutter på hver side, til kødet er mørt.
Servér kyllingespyd med fyldig bulgursalat og resten af barbecuesaucen.
TIP
Lav et flot, lækkert og farverigt fad med snackgrønt. Tilføj eventuelt oliven og mandler. Så er der lidt sundt at hygge med, mens vi venter på, at maden bliver tilberedt på grillen.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 300 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2200 kJ/525 kcal. Kulhydrat 73 g. Fedt 10 g, heraf 2 g mættet fedt
Hjerteliv nr. 2, 2021