Ingredienser
- 2 kyllingelår
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
- 2 løg
- 2 grønne peberfrugter
- 2 fed hvidløg
- 2 cm frisk ingefær
- 1 tsk. stødt spidskommen
- ¾ tsk. stødt kanel
- ¼ tsk. cayennepeber
- 2 dåser flåede tomater
- 500 g søde kartofler
- 50 g grov Peanut Butter
- 1 limefrugt
- 4 dl rå fuldkornsjasminris (320 g)
- 1 bundt koriander
Tilberedning
Del kyllingelårene i leddene. Drys med salt og peber. Varm olien op i en gryde, og brun lårene på alle sider. Læg kødet på en tallerken. Skær løgene i skiver og peberfrugterne i både, og steg dem ved middelhøj varme i gryden i 5 minutter, uden at de bruner. Tilsæt fintrevet hvidløg og ingefær, spidskommen, kanel og cayennepeber, tomater og kylling. Lad det hele koge sagte under låg i 20 minutter.
Skræl kartoflerne, halvér dem og skær dem i tykke skiver. Kom dem i saucen, og lad retten simre endnu 20 minutter.
Rør Peanut Butter forsigtigt i saucen og smag til med salt og lidt limesaft.
Drys retten med friske koriander og servér med kogte ris.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 300 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
3100 kJ (730 kcal). Kulhydrat 94 g. Fedt 25 g, heraf mættet fedt 6 g