Ingredienser

Kyllingelår
  • 4 kyllingeoverlår
  • ½ tsk. flage salt
  • peber
Blomkålstabbouleh
  • 1 blomkål
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 200 g jordbær
  • 1 bundt radiser
  • 1 agurk
  • 1 galiamelon
  • ½ tsk. flage salt
  • peber
  • 20 g mandler
Jordbærdressing
  • 50 g jordbær
  • 1 spsk. eddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. honning
Tilbehør
  • 400 g fuldkornsbrød

Tilberedning

Kyllingelår
Krydr kyllingelårene med salt og peber, og læg dem i et smurt, ovnfast fad. Steg kyllingelårene ved 200 grader i ca. 30 minutter, til de er stegte.

Blomkålstabbouleh
Del blomkålen i buketter. Skyl persillen, og slyng den tør. Kom blomkål i en foodprocessor sammen med persille, og kør til en grynet konsistens. Den skal endelig ikke findeles for meget. Skyl og nip jordbærrene. Rens radiserne. Skær agurk, radiser, melon og jordbær i små tern og vend med blomkålen. Smag til med salt og peber. Rist mandlerne gyldne på en tør pande, og hak dem. Vend mandlerne i tabboulehen.

Jordbærdressing
Skyl og nip jordbærrene. Kom jordbær, eddike, olie og honning i en blender og kør til en dressing.

Anret kyllingelår på tallerkener med blomkålstabbouleh, og dryp jordbærdressing over. Servér med brød.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 330 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ (500 kcal). Kulhydrat 66 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 3,5 g

UH3017