Ingredienser

Kyllingekødboller
  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 tsk. salt
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 20 g havregryn
  • 2 spsk. vand
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 spsk. olivenolie til pensling
Hjemmelavet barbequesauce
  • 1 dl ketchup
  • ½ spsk. eddike
  • 20 g brun farin
  • 1 spsk. sød chilisauce

Tilberedning

Kyllingekødboller
Rør kødet med salt. Hak løget fint. Rør løg, æg, havregryn og vand i farsen. Lad farsen hvile i køleskabet ½ time. Hak basili­kum og rør i farsen.

Form farsen til små kødboller, ca. 25 stk. Fordel kødbollerne på en bageplade med bagepa­pir, og steg dem i ovnen ved 170 grader i 10 minutter. Vend dem undervejs.

Tag kødbollerne ud af ovnen, pensl med lidt olie, og fordel kødbollerne på spyd. Grill dem et par minutter på begge sider.

Hjemmelavet barbecuesauce
Kom ketchup, eddike, farin og chilisauce i en gryde og kog ved svag varme i ca. 3 minutter.

Servér kødboller på spyd, og dryp barbecuesauce over.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 40 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1100 kJ (270 kcal). Kulhydrat 17 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 2 g

Hjerteliv0217