Ingredienser
Kyllingekødboller- 400 g hakket kyllingekød
- 1 tsk. salt
- 1 løg
- 1 æg
- 20 g havregryn
- 2 spsk. vand
- 1 potte frisk basilikum
- 1 spsk. olivenolie til pensling
- 1 dl ketchup
- ½ spsk. eddike
- 20 g brun farin
- 1 spsk. sød chilisauce
Tilberedning
Kyllingekødboller
Rør kødet med salt. Hak løget fint. Rør løg, æg, havregryn og vand i farsen. Lad farsen hvile i køleskabet ½ time. Hak basilikum og rør i farsen.
Form farsen til små kødboller, ca. 25 stk. Fordel kødbollerne på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen ved 170 grader i 10 minutter. Vend dem undervejs.
Tag kødbollerne ud af ovnen, pensl med lidt olie, og fordel kødbollerne på spyd. Grill dem et par minutter på begge sider.
Hjemmelavet barbecuesauce
Kom ketchup, eddike, farin og chilisauce i en gryde og kog ved svag varme i ca. 3 minutter.
Servér kødboller på spyd, og dryp barbecuesauce over.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 40 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1100 kJ (270 kcal). Kulhydrat 17 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 2 g
Hjerteliv0217