Ingredienser
Kylling tikka masala- 1 rødløg
- 1 rød chili
- 1 peberfrugt
- 500 g kyllingebrystfilet
- 2 spsk olie til stegning
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk ingefær
- 2 tsk stødt koriander
- 2 tsk stødt fennikel
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 dl tomatpuré
- 1 dåse hakkede tomater
- 50 g rosiner
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld krydderurter, fx koriander, basilikum og bredbladet persille
- 1 fennikel
- 1 æble
- 1 citron
- 4 dl basmatiris, 320 g
Tilberedning
Kylling tikka masala
Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien. Skær peberfrugten i strimler. Skær kyllingebrystfilet i mundrette stykker. Varm olien i en gryde og svits løg, chili og kylling. Tilsæt presset hvidløg, friskrevet ingefær, krydderier, tomatpuré og hakkede tomater. Lad kødet simre under låg i ca. 20 minutter.
Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien. Skær peberfrugten i strimler. Skær kyllingebrystfilet i mundrette stykker. Varm olien i en gryde og svits løg, chili og kylling. Tilsæt presset hvidløg, friskrevet ingefær, krydderier, tomatpuré og hakkede tomater. Lad kødet simre under låg i ca. 20 minutter.
Tilsæt peberfrugt og rosiner og lad kødet simre i yderligere ca. 5 minutter. Smag retten til med salt og peber. Hak krydderurterne og drys dem over.
Fenniel-æblesalat
Snit fenniklen meget fint. Brug evt. et mandolinjern. Pres citronen. Skær æblet i både og dryp dem med citronsaft. Vend æblebådene med den fintsnittede fennikel.
Snit fenniklen meget fint. Brug evt. et mandolinjern. Pres citronen. Skær æblet i både og dryp dem med citronsaft. Vend æblebådene med den fintsnittede fennikel.
Servér kylling tikka masala med fennikel-æblesalat og kogte basmatiris til.
Frugt og grønt pr. person
326 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2881 kJ (686 kcal). Kulhydrat 99 g. Fedt 17 g, heraf mættet fedt 2 g
Ude og Hjemme, uge 37, 2011