Ingredienser

Kvarkkage
  • 4 æg
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 150 g sukker
  • 2 tsk stødt kardemomme
  • 500 g kvark ½%
  • ½ dl hasselnøddeolie eller mandelolie
  • 50 g hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 knivspids fint salt
Bagte rabarber
  • 400 g rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 50 g sukker

Tilberedning

Kvarkkage
Del æggene i blommer og hvider. Riv skallen fint af appelsinen. Pisk æggeblommer og sukker sammen med kardemomme og appelsinskal. Pisk kvarken sammen med æggemassen lidt efter lidt, så alle klumper piskes ud. Rør olien i massen. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i dejen. Pisk æggehviderne stive med salt. Rør 1/3 af de stiftpiskede æggehvider i dejen, så dejen bliver blød. Vend forsigtigt resten af æggehviderne i dejen. Kom dejen i en smurt springform på ca. 22 cm i diameter.

Stil kagen i en kold ovn, og tænd den på 150 grader varmluft. Bag kagen i 40 minutter. Prik i den med en strikkepind – hænger dejen fast på pinden, skal kagen bage lidt længere.

Bagte rabarber
Rens rabarberne, skær dem i 4 cm lange skrå stykker, og læg dem i et ildfast fad. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med lidt sukker med en kniv på et skærebræt. Bland vaniljesukkeret med resten af sukkeret og drys det over rabarberne.

Læg den tomme vaniljestang sammen med rabarberne i fadet. Dæk fadet med folie, og stil fadet i ovnen på en bageplade neden under kagen. Bag rabarberne i ca. 30-35 minutter, til de er møre men stadig holder formen.

Lad kage og rabarber køle af, og servér rabarberne til kagen.

Frugt og grønt pr. person

47 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

766 kJ (182 kcal). Kulhydrat 26 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme uge 18, 2011Hjerteliv den 19. maj 2011