Ingredienser
Ribs-salsa- 200 g ribs
- ½-1 rød chili
- 2 spsk honning
- 1 kg skurede kartofler
- 300 g kantareller, rørhatte, shiitake eller andre svampe
- 2 løg
- 2 spsk olivenolie
- 3 dl vand (cirka)
- 500 g spinat
- salt og peber
- 600 g kullerfilet med eller uden skind
- salt og peber
Tilberedning
Ribs-salsa
Rib ribsene. Flæk chilien, skrab kerner væk og hak den fint. Rør ribsene med honning og chili med en gaffel, så lidt af ribsene brister.
Kartoffelgryde med svampe og spinat
Skær kartoflerne i ½ cm tykke skiver. Skær eventuelt svampene i lidt mindre stykker. Hak løgene, og svits dem i olien i en stor gryde i et par minutter. Tilsæt svampene og svits dem med. Vend kartoflerne med løg og svampe. Tilsæt 2 dl vand, og lad kartoflerne koge under låg i 10 minutter. Rør ofte, og spæd eventuelt med mere vand, så kartoflerne ikke koger tørre. Skyl spinaten, og vend den sammen med kartoflerne. Kog til spinaten falder sammen, og kartoflerne er møre. Smag til med salt og peber.
Dampet kuller
Skær fisken i 4 nogenlunde ens stykker. Krydr fisken, og læg dem i en pande med skindsiden opad. Kom vand i panden, så det står knapt 1 cm op om fisken. Kog vandet forsigtigt op, og lad fisken dampe under låg i ca. 5 minutter. Tag fisken op med en hulske, og lad den dryppe af på lidt køkkenrulle.
Servér fisken med kartoffelgryde og ribs-salsa.
TIP
Kuller er en fisk i torskefamilien. Kan du ikke skaffe kuller, kan du bruge alle andre typer fisk i torskefamilien; torsk, lys- og mørksej, kulmule og lange.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2200 kJ (530 kcal). Kulhydrat 71 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 2 g
Ude og Hjemme, uge 30, 2015