Ingredienser
Krydderculotte- 1 culottesteg, ca. 600 g
- 4 stilke rosmarin
- 6 stilke timian
- skal af 1 ubehandlet citron
- 1 fed hvidløg
- salt
- friskkværnet peber
- 1 kg små nye kartofler
- 1 spsk. olivenolie
- salt
- 400 g løg
- 1 spsk. honning
- ½ dl vin- eller æbleeddike
- ½ dl vand
- 500 g grønne bønner
- 2 fed hvidløg
- 1½ spsk. olivenolie
Tilberedning
Krydderculotte
Skær det meste af fedtet af oversiden af stegen, så der kun er 1 mm fedt tilbage. Rids det tynde fedtlag i tern. Hak rosmarin og timian fint. Riv citronskallen fint. Hak hvidløget fint, og bland det med krydderurter, citronskal, salt og peber. Gnid krydderblandingen ind i kødet. Læg stegen på en bagerist, og steg den i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Lad stegen hvile i 10 minutter, inden du skærer den i tynde skiver.
Ovnbagte kartofler
Vend kartoflerne med olie, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Krydr med salt.
Løgkompot
Hak løgene groft. Varm honningen op i en gryde, til den bruser, og svits løgene i honningen i 3-4 minutter. Tilsæt eddike og vand, og lad løgene simre under låg i 25 minutter.
Hvidløgsmarinerede bønner
Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte. Hak hvidløgene, og vend dem med olie i gryden. Vend bønnerne i hvidløget.
Servér culottestegen med løgkompot, kartofler og bønner.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 225 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2500 kJ (600 kcal). Kulhydrat 73 g. Fedt 20 g, heraf mættet fedt 5 g
UH3514