Ingredienser

Krydderculotte
  • 1 culottesteg, ca. 600 g
  • 4 stilke rosmarin
  • 6 stilke timian
  • skal af 1 ubehandlet citron
  • 1 fed hvidløg
  • salt
  • friskkværnet peber
Ovnbagte kartofler
  • 1 kg små nye kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt
Løgkompot
  • 400 g løg
  • 1 spsk. honning
  • ½ dl vin- eller æbleeddike
  • ½ dl vand
Hvidløgsmarinerede bønner
  • 500 g grønne bønner
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ spsk. olivenolie

Tilberedning

Krydderculotte
Skær det meste af fedtet af oversiden af stegen, så der kun er 1 mm fedt tilbage. Rids det tynde fedtlag i tern. Hak rosmarin og timian fint. Riv citronskallen fint. Hak hvidløget fint, og bland det med krydderurter, citronskal, salt og peber. Gnid krydderblandingen ind i kødet. Læg stegen på en bagerist, og steg den i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Lad stegen hvile i 10 minutter, inden du skærer den i tynde skiver.

Ovnbagte kartofler
Vend kartoflerne med olie, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Krydr med salt.

Løgkompot
Hak løgene groft. Varm honningen op i en gryde, til den bruser, og svits løgene i honningen i 3-4 minutter. Tilsæt eddike og vand, og lad løgene simre under låg i 25 minutter.

Hvidløgsmarinerede bønner
Nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 4 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte. Hak hvidløgene, og vend dem med olie i gryden. Vend bønnerne i hvidløget.

Servér culottestegen med løgkompot, kartofler og bønner.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (600 kcal). Kulhydrat 73 g. Fedt 20 g, heraf mættet fedt 5 g

UH3514