Ingredienser

Dej (10 stk. boller)
  • 200 g dampet broccoli, squash eller gulerod
  • 4 ½ dl vand
  • 10 g gær
  • 350 g hvid hvede (en fuldkornshvedemel)
  • 1 spsk. salt
  • 150 g groft ølandshvedemel

Tilberedning

Dag 1
Kom broccoli i en blender, og kør til en broccolimos.
Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt hvid fuldkornshvede, og rør dejen godt sammen. Tilsæt salt og broccoli og dernæst groft ølandshvedemel. Ælt dejen på en røremaskine i 10-15 minutter ved middel til høj hastighed, indtil dejen er elastisk og slipper skålens sider.
Hæld dejen i en skål med låg, og stil den tildækket til hævning på køl i ca. 12 timer.

Dag 2
Hæld forsigtigt dejen ud på et melet bord. Undgå at ælte for meget. Del dejen i 10 stykker, og form dem skødesløst til boller. Læg dem på et stykke bagepapir, og lad dem hæve, mens ovnen bliver varm.
Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og lad en bageplade blive i ovnen, så den bliver godt varm. Løft forsigtigt bagepapir med boller over på den varme bageplade, og bag bollerne i ovnen i 5 min. Sænk varmen til 200 grader, og bag i yderligere 10 min.
Sluk ovnen, og lad bollerne stå i ovnen på eftervarmen i yderligere 10 min. Afkøl bollerne på en bagerist.

Frugt og grønt pr. person

ca. 20 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. styk: 750 kJ/175 kcal Protein 7 g Kulhydrat 32 g Fedt 1 g, heraf mindre end 1 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 4, 2022