Ingredienser

Kisir
  • 3 dl fin fuldkornsbulgur
  • 1 dl tomatpuré
  • 3 spsk. solsikke- eller olivenolie
  • 1-2 tsk. salt
  • Chilipulver eller cayennepeber
  • Friskkværnet peber
  • 1 agurk
  • 2 tomater
  • 2 lange tynde grønne peberfrugter
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • ½ - 1 citron
Tilbehør
  • 2 hjertesalat

Tilberedning

Kisir
Kog bulguren som beskrevet på emballagen. Bland tomatpuré og olie i den varme bulgur.

Smag til med salt, chili og rigeligt peber. Lad det køle af.

Skær agurk, tomater og peberfrugter i små tern og forårsløgene i skiver. Hak persillen groft. Vend grøntsager og persille i bulguren og bland det hele godt sammen.

Smag til med citronsaft og eventuelt mere chili og peber.

Tilbehør
Bryd salaten i blade, skyl og tør dem.

Læg salatbladene på et fad og servér dem ved siden af bulgursalaten, og spis bulgursalaten af salatbladene.

Frugt og grønt pr. person

250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1500 kJ / 350 kcal Kulhydrat: 58 g Fedt: 13 g, heraf mættet fedt 2 g

Hjertevarm mad 2017