Ingredienser
Kisir- 3 dl fin fuldkornsbulgur
- 1 dl tomatpuré
- 3 spsk. solsikke- eller olivenolie
- 1-2 tsk. salt
- Chilipulver eller cayennepeber
- Friskkværnet peber
- 1 agurk
- 2 tomater
- 2 lange tynde grønne peberfrugter
- 1 bundt forårsløg
- 1 bundt bredbladet persille
- ½ - 1 citron
- 2 hjertesalat
Tilberedning
Kisir
Kog bulguren som beskrevet på emballagen. Bland tomatpuré og olie i den varme bulgur.
Smag til med salt, chili og rigeligt peber. Lad det køle af.
Skær agurk, tomater og peberfrugter i små tern og forårsløgene i skiver. Hak persillen groft. Vend grøntsager og persille i bulguren og bland det hele godt sammen.
Smag til med citronsaft og eventuelt mere chili og peber.
Tilbehør
Bryd salaten i blade, skyl og tør dem.
Læg salatbladene på et fad og servér dem ved siden af bulgursalaten, og spis bulgursalaten af salatbladene.
Frugt og grønt pr. person
250 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1500 kJ / 350 kcal Kulhydrat: 58 g Fedt: 13 g, heraf mættet fedt 2 g
Hjertevarm mad 2017