Ingredienser

Kheer
  • 50 g brune basmatiris
  • 50 g hvide basmatiris
  • 1 liter skummet-, mini- eller letmælk
  • 100 g smuttede mandler
  • 50 g lyse rosiner
  • 5-6 hele grønne kardemommekapsler
  • eller 1 tsk. stødt kardemomme
  • 50 g sukker

Tilberedning

Kheer
Skyl de brune og de hvide ris hver for sig. Læg dem i hver sin skål med rigeligt vand og lad dem trække i 30 minutter.

Sigt de brune ris og kog dem op med 2 dl vand. Lad dem småkoge under låg i 15 minutter. Sigt de hvide ris, bland dem med de brune og tilsæt mælken. Kogforsigtigt op under omrøring, skru ned for varmen og lad risene koge i 30 minutter. Rør ofte, så mælken ikke brænder på.

Skær mandlerne i små aflange strimler. Gem lidt af dem til pynt og vend resten sammen med ris, rosiner, kardemomme og sukker. Kog endnu 10 minutter, eller til risene er møre.

Spæd evt. med lidt mere mælk, hvis konsistensen er blevet for tyk, for kheer skal nemlig være som en tynd grød.

Kheer kan serveres varm eller kold. Hvis du vil servere den varm, så kom den straks i dessertglas og drys med de gemte mandler. Hvis du vil servere den kold, så lad den køle af i køleskabet inden den anrettes.

Frugt og grønt pr. person

5 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

900 kJ / 200 kcal Kulhydrat: 31 g Fedt: 7 g, heraf mættet fedt 2 g

Hjertevarm mad 2017