Ingredienser

  • 125 g 5-kornsblanding
  • 160 g havregryn
  • 1 tsk. flagesalt
  • 25 g hørfrø
  • 25 g sesamfrø
  • 25 g græskarkerner
  • 2½ dl kogende vand
  • ½ dl olivenolie
  • 1 æg

Tilberedning

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål og hæld kogende vand over. Rør rundt og tilsæt olie og dernæst ægget.
Fordel blandingen på en bageplade med en våd ske. Det er vigtigt, den glattes godt ud. Skær dejen ud i 20 nogenlunde ens stykker. Bag knækbrødene i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 40 minutter, til de er flotte gyldne i overfladen. Tjek dem efter ca. 25 minutter. Er de gyldne, tages de ud. Knæk dem fra hinanden og afkøl på en bagerist. Virker de bløde, skal de bages lidt længere tid. Bagetiden afhænger af, hvor tykt man ruller dejen ud. Hvis man ruller dejen ud til tyndere knækbrød, skal de bages kortere tid.
Opbevar knækbrødene i en kagedåse.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

400 kJ/100 kcal Protein 3 g Kulhydrat 9 g Fedt 5 g, heraf mindre end 1 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 3, 2022