Ingredienser
Kartoffelsalat- 1 kg små kartofler
- 2 porrer
- 200 g grønne bønner
- 2 æbler
- 1 bundt løvstikke
- 200 g varmrøget laks
- 1 spsk. blå birkes
- 1 tsk. salt
- peber
- 1 spsk. æbleeddike
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. Dijonsennep
- 1 tsk. flydende honning
Tilberedning
Kartoffelsalat
Skrub kartoflerne og kog til, de er lige netop møre. Afkøl kartoflerne, og skær dem i kvarte på langs.
Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Nip bønnerne. Kog porrer og bønner i ca. 2 minutter, og afdryp. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Skyl løvstikke, og hak den fint.
Dressing
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend med kartofler, porrer, bønner, æbler og løvstikke.
Del laksen i flager og vend forsigtig i salaten. Top med birkes og krydr med salt og peber.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1800 kJ (440 kcal). Kulhydrat 63 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 2 g
Ude og Hjemme, uge 37, 2015
Ude og Hjemme