Ingredienser

Kartoffelsalat
  • 1 kg små kartofler
  • 2 porrer
  • 200 g grønne bønner
  • 2 æbler
  • 1 bundt løvstikke
  • 200 g varmrøget laks
  • 1 spsk. blå birkes
  • 1 tsk. salt
  • peber
Dressing
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • 1 tsk. flydende honning

Tilberedning

Kartoffelsalat
Skrub kartoflerne og kog til, de er lige netop møre. Afkøl kartoflerne, og skær dem i kvarte på langs.

Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Nip bønnerne. Kog porrer og bønner i ca. 2 minutter, og afdryp. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Skyl løvstikke, og hak den fint.

Dressing
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend med kartofler, porrer, bønner, æbler og løvstikke.

Del laksen i flager og vend forsigtig i salaten. Top med birkes og krydr med salt og peber.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1800 kJ (440 kcal). Kulhydrat 63 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 37, 2015
Ude og Hjemme