Ingredienser

Kartoffelsalat
  • 1 kg kartofler
  • 3 dl ylette
  • 50 g mayonnaise
  • 1-2 spsk. dijonsennep
  • 500 g ærter i bælge
  • 3 forårsløg
  • 1 bundt radiser 200 g rejer
  • salt og peber
  • 2-3 tsk. citronsaft
  • 1 bakke ærtespirer
Tilbehør
  • 4 skiver rugbrød, 200 g

Tilberedning

Skrab eller skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Køl dem af, og skær dem i skiver.

Pisk ylette, mayonnaise og 1 spsk. sennep sammen i en stor skål. Bælg ærterne, og snit forårsløgene fint. Skær radiserne i skiver. Gem lidt radiser, forårsløg og ærter til at pynte med. Vend resten af grøntsagerne og kartoflerne i dressingen.

Smag til med salt, peber, citronsaft og evt. mere sennep.

Drys ærter, forårsløg, radiser, rejer og ærtespirer over kartoffelsalaten, og servér den med rugbrød til.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 125 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ (520 kcal). Kulhydrat 80 g. Fedt 14 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 29, 2014
Ude og Hjemme