Ingredienser

Kartoffelfad
  • 1 kg skrællekartofler
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 6 stilke rosmarin
  • 1 ubehandlet citron
  • 100 g feta, højst 17 % fedt
  • salt og peber
  • 1 spsk. olivenolie
Tomatsalat med kyllingehjerter
  • 500 g tomater
  • 2 spsk. balsamico
  • salt og peber
  • 1 bundt forårsløg 1 bundt persille
  • 500 g kyllingehjerter
  • 1 spsk. olivenolie
Tilbehør
  • 4 skiver fuldkornshvedebrød, 200 g

Tilberedning

Kartoffelfad
Skrub kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Skær løgene i tynde skiver. Hak hvidløg og rosmarin fint. Riv citronskallen fint. Læg kartofler og løg i lag i et ovnfast fad, og drys smuldret feta, hvidløg, rosmarin, citronskal, salt og peber mellem lagene. Dryp med olivenolie, og hæld ¾ dl vand ved. Dæk fadet med stanniol, og bag kartoflerne i ovnen i 1 time ved 200 grader.

Tomatsalat med kyllingehjerter
Skær tomaterne i skiver, og bred dem ud på et stort fad. Dryp med balsamico og krydr med salt og peber. Skær forårsløgene i tynde skiver, hak persillen groft, og drys begge dele over tomaterne. Tør kyllingehjerterne med køkkenrulle, og skær et kryds i den spidse ende af hvert hjerte. Varm olien op på en pande, og steg kyllingehjerterne ved høj varme i 3-4 minutter. Krydr med salt og peber, og drys hjerterne over salaten.

Servér kartoffelfadet med tomatsalat og brød.

 

Frugt og grønt pr. person

ca. 225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2900 kJ (680 kcal). Kulhydrat 87 g. Fedt 23 g, heraf mættet fedt 7 g

UH1714