Ingredienser
Kartoffel-porresuppe- 4 porrer
- 1-2 fed hvidløg
- 600 g kartofler (500 g renset vægt)
- 1 spsk koldpresset olie
- 1½ l grønsags- eller hønsebouillon
- 1 dl kaffefløde
- muskatnød
- salt og peber
- 4 tykke skiver rugbrød
- 150 g renset stenbiderrogn
- lidt frisk dild
Tilberedning
Rens porrerne og snit dem fint – kassér grove, grønne blade. Pil hvidløgsfeddene. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
Sautér porrer og hvidløg bløde i en gryde med olie, og vend kartoflerne i. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre til alt er mørt – ca. 20 minutter.
Blend suppen sammen med fløden, og smag til med revet muskatnød, salt og peber.
Rist rugbrødet, og skær det i aflange stykker.
Anret suppen i varme kopper eller tallerkner, top op med stenbiderrogn, og servér rugbrødsstænger til.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 100 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1600 kJ (380 kcal). Kulhydrat 59 g. Fedt 11 g, heraf mættet fedt 4 g
Ude og Hjemme, uge 7, 2015