Ingredienser

Karamelkurve
  • 50 g mandler
  • 2 spsk. nøddeolie
  • 3 spsk. sirup
  • 50 g farin
Julefrugtsalat
  • 5 appelsiner
  • 1 granatæble
  • 300 g grønne druer

Tilberedning

Karamelkurve
Hak mandlerne. Ælt mandler, nøddeolie, sirup og farin sammen. Bag 4 kurve ad gangen (der bliver 8 stk. af hele portionen) på en bageplade med bagepapir og sørg for, at der er god plads til, at de kan flyde ud. Bag ved 180 grader i 7-9 minutter, til karamellen er lysebrun og bobler lidt. Tag pladen ud af ovnen, og træk bagepapiret med karamellen af pladen.

Lad karamellen køle af, til den kan tages af papiret med en metalpalet, uden at gå i stykker, men stadig er bøgelig. Læg karamellen over 4 slanke glas eller kopper, med bunden opad. Tryk den bløde karamel lidt ind i siderne. Når karamellen er helt stivnet, tages den af glasset, vendes om og har nu form som en kurv.

Bag og form resten af dejen til endnu 4 karamelkurve.

Julefrugtsalat
Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i små tern. Pil kernerne ud af granatæblerne. Halvér druerne, og fjern eventuelt sten. Bland alle frugterne sammen.

Fyld frugtsalaten i karamelkurvene lige inden servering.

 

TIP

Hvis karamellen når at blive hård, inden du får lagt den over glasset, kan du altid varme den op i ovnen igen.

Frugtsalaten bliver mest saftig, hvis du skærer skrællen af appelsinerne, i stedet for at pille dem.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 125 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

700 kJ (180 kcal). Kulhydrat 28 g. Fedt 7 g, hereaf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 52, 2015
Ude og Hjemme