Ingredienser

Dej
  • 1½ dl letmælk
  • 25 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 æg
  • ca. 325 g hvid fuldkornshvedemel
  • 1 æg til pensling
Remonce
  • 150 g marcipan
  • 1 æble
  • 1 spsk. kanel
  • 1 spsk. sukker
Pynt
  • 30 g mørk chokolade

Tilberedning

1 kanelstang (ca. 10 stk.)

Dej
Lun mælken, til den er fingervarm. Hæld mælken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, kanel og æg og rør godt sammen. Ælt hvid fuldkornshvede i væsken lidt ad gangen (hold eventuelt lidt af melet tilbage). Ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Remonce
Skær marcipanen i tynde skiver eller riv det groft på et rivejern. Skræl æblet, fjern kernehuset og skær æblet i små tern. Rul dejen ud på et meldrysset bord, til det har en størrelse på ca. 30 x 25 cm. Fordel marcipan og æble på midten af dejen og drys med kanel og sukker. Skær siderne i strimler, og flet dem ind over hinanden. Læg kringlen forsigtigt over på en bageplade med bagepapir. Lad kringlen hæve tildækket ca. 30 minutter.

Pensl kringlen med sammenpisket æg, og bag den ved 180 grader i ca. 20 minutter, til den er gylden. Afkøl kringlen.

Smelt chokoladen, og dekorer kringlen inden servering.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk.: 1000 kJ (240 kcal). Kulhydrat 39 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 1 g

UH1317