Ingredienser
Dej- 2 dl sødmælk
- 50 g gær
- 1 æg
- 2 spsk. sukker
- 2 tsk. stødt kardemomme
- 2 tsk. vaniljesukker
- ½ salt
- 200 g hvid fuldkornshvede
- ca. 200 g hvedemel
- 100 g rørsukker
- 100 g reven marcipan
- 1 spsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødt kardemomme
- Lidt flormelis til pynt
Tilberedning
12 stk.
Dej
Lun mælken, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt. Ælt hvid fuldkornshvede og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord, rul den ud til et rektangel ca. 30 x 40 cm.
Kanelremonce
Rør sukker med reven marcipan, kanel og kardemomme.
Drys remoncen på dejen, og rul den forsigtigt sammen som til en roulade.
Skær dejen ud i 12 skiver med samme tykkelse, og læg dem i en stor form med bagepapir med lidt afstand. Lad sneglene hæve ca. 30 minutter. Bag sneglene ved 180 grader i ca. 25 minutter, til de er gyldne.
Afkøl sneglene, før de drysses med et tyndt lag flormelis.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Pr. stk.: 1000 kJ (230 kcal). Kulhydrat 43 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt 1 g
UH0417