Ingredienser

Dej
  • 2 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. stødt kardemomme
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ salt
  • 200 g hvid fuldkornshvede
  • ca. 200 g hvedemel
Kanelremon
  • 100 g rørsukker
  • 100 g reven marcipan
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • Lidt flormelis til pynt

Tilberedning

12 stk.

Dej
Lun mælken, og hæld den i en skål. Opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, kardemomme, vaniljesukker og salt. Ælt hvid fuldkornshvede og dernæst hvedemel i dejen lidt ad gangen, og ælt til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen ned på et meldrysset bord, rul den ud til et rektangel ca. 30 x 40 cm.

Kanelremonce
Rør sukker med reven marcipan, kanel og kardemomme.

Drys remoncen på dejen, og rul den forsigtigt sammen som til en roulade.

Skær dejen ud i 12 skiver med samme tykkelse, og læg dem i en stor form med bagepapir med lidt afstand. Lad sneglene hæve ca. 30 minutter. Bag sneglene ved 180 grader i ca. 25 minutter, til de er gyldne.

Afkøl sneglene, før de drysses med et tyndt lag flormelis.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk.: 1000 kJ (230 kcal). Kulhydrat 43 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt 1 g

UH0417