Ingredienser

  • ca. 600 g kalvebov eller -bryst
  • 2 tsk salt
Suppevisk
  • 1 porretop 2 kviste timian 1 laurbærblad
  • 2 kviste persille
Grønsager i frikassésovs
  • 6 gulerødder 2 porrer
  • 1 bundt grønne asparges, 500 g
  • 3 spsk. majsstivelse
  • 2 dl fløde 9 %
  • 250 g ærter 1 bundt persille
Tilbehør
  • 1 kg aspargeskartofler

Tilberedning

Suppevisk
Bind porretop, timian, laurbærblad og persille sammen til en suppevisk.

Kom kødet i en gryde med vand, så det dækker. Kog det op og skum kogevandet af. Tilsæt salt og skum vandet af igen.

Kom suppevisken i gryden til kødet. Læg låg på gryden og kog kødet ved svag varme i ca. 1 time, til det er mørt.

Grønsager i frikassésovs

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær porrerne i ringe og skyl dem godt. Knæk den nederste træede ende af aspargesene og skær dem i stykker på ca. 3 cm.

Tag suppevisken og kødet op af gryden. Hold kødet varmt. Kog grønsagerne et par minutter i suppen. Tag grønsagerne op.

Sigt 1/2 liter suppe fra og kom den i en gryde. Rør majsstivelse i fløden og hæld fløden i den afmålte suppe under omrøring. Kog suppen i 2 minutter, til den tykner.

Tilsæt grønsager og ærter og kog frikassésaucen op.

Skyl og hak persillen.

Skær kødet i tynde skiver og servér det med kogte kartofler, frikassésauce og et drys persille.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 400 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (600 kcal). Kulhydrat 68 g Fedt 15 g, heraf mættet fedt 7 g

UH2211