Ingredienser
Kaluun- 1 kg mellemstore skrubbede kartofler
- 1 stort rødløg
- ½ bundt koriander
- 2 fed hvidløg
- 1½ citron
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. marwa (krydderi)
- 1 spsk. olivenolie
- 700 g laksefilet i skiver
- 500 g søde kartofler
- 250 g broccoli
- ½ bundt koriander
- 1 rød peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
Tilberedning
Kaluun
Tænd ovnen på 180 grader.
Vask kartoflerne godt og halvér dem. Pil løget og skær i skiver. Hak koriander groft. Hak hvidløg fint. Skær den halve citron i skiver. Pres saften af den hele citron og bland med løg, hvidløg, kartofler, koriander, salt, olie og marwa.
Vend fisken sammen med blandingen og bred det hele ud i et fad eller på en bageplade med bagepapir. Bag det i ovnen i 30 minutter.
Tilbehør
Skræl de søde kartofler og skær dem i skiver. Kom dem i en gryde, hæld vand på så det næsten dækker. Kog kartoflerne møre under låg.
Skær broccoli i små buketter og stokken i små tern. Hak koriander groft. Skær peberfrugter i små tern. Hæld vandet fra de møre kartofler og mos dem med en gaffel. Vend alle grøntsager, koriander og olie i mosen og lad den simre endnu 6-7 minutter, til alle grøntsager er møre. Smag til med salt.
Servér kaluun med den søde kartoffelmos.
TIP
I stedet for laks, kan du bruge torsk, sej, kuller, lange eller brosme.
Marwa er et somalisk blandingskrydderi, som fås i somaliske specialbutikker.
Frugt og grønt pr. person
150 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2500 kJ / 600 kcal Kulhydrat: 75 g Fedt: 21 g, heraf mættet fedt: 4 g
Hjertevarm mad 2017