Ingredienser

  • 500 g hakket kalkunkød
  • 50 g rasp
  • 1 æg
  • 70 g tomatpuré
  • 2 tsk tørret timian
  • salt og peber
  • 400 g frossen spinat
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 2 spsk revet ost (max 18 g fedt/100 g)
  • 1 squash i skiver
  • 1 aubergine i kvarte skiver
  • 1 rødløg i både
  • 1 spsk olie til stegning
  • 2 tsk timian
  • 1 dåse flåede hakkede tomater
  • salt og peber
Tilbehør
  • groft brød

Tilberedning

Rør kalkunkødet sammen med rasp, æg, tomatpuré, timian, salt og peber. Bred farsen ud på et stykke bagepapir ca. 30 x 30 cm. Kom spinaten i en gryde og tø den op ved svag varme. Vrid den fri for væde, tilsæt hvidløg og krydr med salt og peber. Bred den afdryppede spinat oven på kalkunkødet og drys med osten. Rul ved hjælp af bagepapir farsen sammen om fyldet til en roulade. Fjern bagepapir og læg farsrouladen i et smurt ovnfast fad. Bag rouladen ved 180 grader i ca. 1 time. Varm olien på en pande og svits grønsagerne sammen med timian. Tilsæt flåede tomater og lad det simre i ca. 10 min. Smag til med salt og peber.

Server farsroulade i skiver med ratatouille og brød.

 

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2700 kJ (650 kcal) fordelt 1983 kJ (472 kcal). Kulhydrat 54 g.Fedt 11 g, heraf mættet fedt 3 g: protein 30 % kulhydrat 51 % fedt 19 % (14 g)