Ingredienser

  • 1 kg kalkunbryst
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk karry
  • 1 spsk raps- eller olivenolie
  • 2 dl hønsebouillon
  • 1 kg nye kartofler
  • 1 dl hønsebouillon
  • 12 små, nye gulerødder
  • 1 spidskål
  • 1 dl løvstikke eller bredbladet persille
  • salt og peber
  • 1 spsk honning

Tilberedning

Gnid kalkunbrystet med knust hvidløg og karry, og brun den i olie i en stor gryde. Hæld bouillon ved, og lad kødet simre ved svag varme i ca. 30 minutter under låg. Vend kødet, når det har stegt ca. halvdelen af tiden. Tilsæt kartofler og bouillon og lad simre ca. 10 minutter. Tag kødet op, og lad det hvile. Tilsæt gulerødder, spidskål, der er skåret i kvarte og finhakket løvstikke eller bredbladet persille. Læg låg på, og lad retten simre endnu 5-10 minutter, til grønsagerne er møre. Smag sovsen til med salt, peber og lidt honning. Skær kødet i skiver og servér med forårsurter og sovs.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2774 kJ ( 660 kcal). Kulhydrat 77 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 2 g