Ingredienser
Kålsalat a la creme- 300 g kål (uden stok – brug gerne forskellige slags)
- 50 g grønkål
- ½ tsk. flagesalt
- ½ tsk. sukker
- 1 æble
- 1 bundt bredbladet persille
- 1½ dl yoghurt naturel 0,1 %
- 20 g mayonnaise, fedtreduceret
- 2 tsk. grovkornet sennep
- ½ tsk. flagesalt
- peber
- 1 æg
- 2 skiver fuldkornsrugbrød a 40 g
Tilberedning
Kålsalat a la creme
Snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Grønkål hakkes fint. Bland kålen sammen, hvis du bruger forskellige slags, og drys med salt og sukker. Kram kålen godt. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblet i tern. Skyl persillen, og hak den fint.
Rør yoghurt med mayonnaise og sennep og smag til med flagesalt og peber. Vend kål, æble og persille i dressingen.
Tilbehør
Kog ægget i ca. 8 minutter. Rist rugbrødet.
Top brødet med kålsalat a la creme og servér med et halvt kogt æg pr. person.
Frugt og grønt pr. person
200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Energi pr. person 1200 kJ/300 kcal. Kulhydrat 33 g. Kostfibre 9 g. Fedt 10 g, heraf 1,5 g mættet fedt
Hjerteliv nr. 1, 2022