Ingredienser

Kålsalat a la creme
  • 300 g kål (uden stok – brug gerne forskellige slags)
  • 50 g grønkål
  • ½ tsk. flagesalt
  • ½ tsk. sukker
  • 1 æble
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1½ dl yoghurt naturel 0,1 %
  • 20 g mayonnaise, fedtreduceret
  • 2 tsk. grovkornet sennep
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
Tilbehør
  • 1 æg
  • 2 skiver fuldkornsrugbrød a 40 g

Tilberedning

Kålsalat a la creme
Snit kålen fint, fx på et mandolinjern. Grønkål hakkes fint. Bland kålen sammen, hvis du bruger forskellige slags, og drys med salt og sukker. Kram kålen godt. Skær æblet i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblet i tern. Skyl persillen, og hak den fint.

Rør yoghurt med mayonnaise og sennep og smag til med flagesalt og peber. Vend kål, æble og persille i dressingen.

Tilbehør
Kog ægget i ca. 8 minutter. Rist rugbrødet.

Top brødet med kålsalat a la creme og servér med et halvt kogt æg pr. person.

 

Frugt og grønt pr. person

200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. person 1200 kJ/300 kcal Protein 12 g Kulhydrat 33 g Kostfibre 9 g Fedt 10 g, heraf 1,5 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 1, 2022