Ingredienser

Julekugler
  • 150 rugbrød
  • 250 g tørrede figner
  • 1 tsk. fennikel- eller anisfrø
  • 25 g valnødder eller pekannødder
  • 2 spsk. kakao
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • 3 spsk. flydende honning eller agavesirup
Pynt
  • 3-4 spsk. krymmel

Tilberedning

30 stk.

Julekugler
Bryd brødet i mindre stykker. Klip stilken af fignerne. Stød fennikel- eller anisfrø i en morter eller hak dem fint. Blend brød, figner, nødder, kakao, fennikel, kardemomme og honning eller sirup i en foodprocessor eller minihakker til en ensartet masse.

Tril ca. 30 kugler af massen. Tril kuglerne i krymmel og gem dem i en lufttæt beholder foret med bagepapir.

TIP
Hvis du ikke har en foodprocessor eller minihakker kan du rive rugbrødet og hakke figner og nødder meget fint.

 

Frugt og grønt pr. person

Pr. stk.: 10 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk.: 200 kJ (50 kcal). Kulhydrat 10 g. Fedt 1 g, heraf mættet fedt 0 g

Ude og Hjemme, uge 50, 2013
Ude og Hjemme