Ingredienser
Frikadeller- 400 g hakket kalv- og flæsk 3-7 %
- 1 tsk. havsalt
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk. allehånde
- ½ tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. stødt nellike
- ½ tsk. stødt muskatnød
- 1 æg
- 50 g hvedemel
- ¾ dl danskvand
- Reven skal af 1 økologisk citron
- 1 spsk. raps- eller olivenolie til stegning
- 100 g grønkål
- 1 fennikel
- 2 appelsiner
- 1 rød grapefrugt
- 1 granatæble
- 1 lille bundt frisk mynte
Tilberedning
Frikadeller
Rør kødet med salt i et par minutter. Hak løget fint. Rør løg, presset hvidløg, krydderier, æg og hvedemel i farsen. Rør danskvand i lidt ad gangen, og lad farsen hvile i køleskabet ca. ½ time.
Rør citronskal i farsen, form den til 30 små frikadeller, og steg dem sprøde i olien på en slip let-pande.
Appelsinsalat
Skyl kålen, og del den i mindre blade. Halvér fennikel, fjern stokken – gem lidt af toppen til pynt – og skær fennikel så tyndt som muligt, fx på en mandolin. Skræl appelsiner og grapefrugt og skær i fileter. Massér granatæblet og halvér. Pres saft og kerner over i en skål.
Vend fennikel med appelsin, grapefrugt, mynteblade og granatæblekerner. Dryp saften fra kernerne over sammen med appelsinsaft fra skallerne.
Anret grønkålen i bunden af en skål/et fad og top med salaten. Drys hakket top af fennikel over.
Frugt og grønt pr. person
200 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1600 kJ/400 kcal Kulhydrat 28 g Fedt 17 g, heraf 5 g mættet fedt
Hjerteliv nr. 4, 2020