Ingredienser

Frikadeller
  • 400 g hakket kalv- og flæsk 3-7 %
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. allehånde
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. stødt muskatnød
  • 1 æg
  • 50 g hvedemel
  • ¾ dl danskvand
  • Reven skal af 1 økologisk citron
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie til stegning
Appelsinsalat
  • 100 g grønkål
  • 1 fennikel
  • 2 appelsiner
  • 1 rød grapefrugt
  • 1 granatæble
  • 1 lille bundt frisk mynte

Tilberedning

Frikadeller
Rør kødet med salt i et par minutter. Hak løget fint. Rør løg, presset hvidløg, krydderier, æg og hvedemel i farsen. Rør danskvand i lidt ad gangen, og lad farsen hvile i køleskabet ca. ½ time.
Rør citronskal i farsen, form den til 30 små frikadeller, og steg dem sprøde i olien på en slip let-pande.

Appelsinsalat
Skyl kålen, og del den i mindre blade. Halvér fennikel, fjern stokken – gem lidt af toppen til pynt – og skær fennikel så tyndt som muligt, fx på en mandolin. Skræl appelsiner og grapefrugt og skær i fileter. Massér granatæblet og halvér. Pres saft og kerner over i en skål.
Vend fennikel med appelsin, grapefrugt, mynteblade og granatæblekerner. Dryp saften fra kernerne over sammen med appelsinsaft fra skallerne.
Anret grønkålen i bunden af en skål/et fad og top med salaten. Drys hakket top af fennikel over.

Frugt og grønt pr. person

200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1600 kJ/400 kcal Kulhydrat 28 g Fedt 17 g, heraf 5 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 4, 2020