Ingredienser
Julefrikadeller- 400 g hakket kalv- og flæsk 3-7 % fedt
- 1 tsk. salt
- ½ løg
- 1 fed hvidløg
- 1 æg
- 50 g hvedemel
- 1 dl danskvand
- 1 tsk. stødt allehånde
- ½ tsk. stødt ingefær
- ½ tsk. stødt nellike
- ½ tsk. stødt musketnød
- 2 spsk. olie til stegning
- 800 g rodfrugter fx jordskokker, selleri, rødbede, pastinakker
- 600 g kartofler
- 2 æbler
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. flagesalt
- peber
- 1 spsk. frisk timian
- 100 g friske tranebær
- 25 g honning
Tilberedning
Julefrikadeller
Rør kød med salt, finthakket løg, presset hvidløg, æg og hvedemel. Tilsæt danskvand og krydderier. Lad farsen hvile i køleskabet ca. ½ time.
Form farsen til 20 frikadeller, og steg dem sprøde i olie på en slip let-pande.
Bagte rødder
Skræl rodfrugter og kartofler og skær i mundrette stykker. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i både.
Vend rodfrugter og kartofler med olivenolie og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber og timian og bag i ovnen ved 220 grader i ca. 20 minutter. De sidste 10 minutter bages æblerne med.
Tranebær
Kom tranebær og honning i en gryde og kog op ved svag varme, til honningen er opløst. Tag gryden af varmen.
Servér frikadeller med bagte rødder, kartofler og tranebær.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 230 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2000 kJ (480 kcal). Kulhydrat 59 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 4 g
UH5116