Ingredienser

Julefrikadeller
  • 400 g hakket kalv- og flæsk 3-7 % fedt
  • 1 tsk. salt
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 æg
  • 50 g hvedemel
  • 1 dl danskvand
  • 1 tsk. stødt allehånde
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. stødt musketnød
  • 2 spsk. olie til stegning
Bagte rødder
  • 800 g rodfrugter fx jordskokker, selleri, rødbede, pastinakker
  • 600 g kartofler
  • 2 æbler
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
  • 1 spsk. frisk timian
Tranebær
  • 100 g friske tranebær
  • 25 g honning

Tilberedning

Julefrikadeller
Rør kød med salt, finthakket løg, presset hvidløg, æg og hvedemel. Tilsæt danskvand og krydderier. Lad farsen hvile i køleskabet ca. ½ time.

Form farsen til 20 frikadeller, og steg dem sprøde i olie på en slip let-pande.

Bagte rødder
Skræl rodfrugter og kartofler og skær i mundrette stykker. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i både.

Vend rodfrugter og kartofler med olivenolie og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber og timian og bag i ovnen ved 220 grader i ca. 20 minutter. De sidste 10 minutter bages æblerne med.

Tranebær
Kom tranebær og honning i en gryde og kog op ved svag varme, til honningen er opløst. Tag gryden af varmen.

Servér frikadeller med bagte rødder, kartofler og tranebær.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 230 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ (480 kcal). Kulhydrat 59 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 4 g

UH5116