Ingredienser
- 2 dl koldt vand
- 1 dl kogende vand
- 1 dl yoghurt naturel 1½ %
- 25 g gær
- 2 tsk. salt
- 200 g revet æble, squash eller gulerod
- 2 tsk. stødt kanel
- 2 tsk. Kardemomme
- 75 g solsikkefrø
- 100 g havregryn
- ca. 500 g hvid fuldkornshvedemel
- 1 æg til pensling
- 1½ spsk. Perlesukker
Tilberedning
Ca. 10 stk.
Kom koldt vand, kogende vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, æble, krydderier, solsikkefrø og havregryn. Rør godt sammen, og tilsæt melet lidt ad gangen, mens dejen æltes – gerne på en røremaskine. Ælt dejen længe. Den skal være sammenhængende, men stadig lidt klistret. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Form dejen til boller med en stor ske og fordel på to bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.
Pensl bollerne med et sammen-pisket æg og drys med perle-sukker. Bag ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 20 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1200 kJ (280 kcal). Kulhydrat 51g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g
HJERTELIV0417