Ingredienser

  • 2 dl koldt vand
  • 1 dl kogende vand
  • 1 dl yoghurt naturel 1½ %
  • 25 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 200 g revet æble, squash eller gulerod
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 2 tsk. Kardemomme
  • 75 g solsikkefrø
  • 100 g havregryn
  • ca. 500 g hvid fuldkornshvedemel
  • 1 æg til pensling
  • 1½ spsk. Perlesukker

Tilberedning

Ca. 10 stk.

Kom koldt vand, kogende vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, æble, krydderier, solsikkefrø og havregryn. Rør godt sammen, og tilsæt melet lidt ad gangen, mens dejen æltes – gerne på en røremaskine. Ælt dejen længe. Den skal være sammenhængende, men stadig lidt klistret. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Form dejen til boller med en stor ske og fordel på to bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 30 minutter.

Pensl bollerne med et sammen-pisket æg og drys med perle-sukker. Bag ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 20 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1200 kJ (280 kcal). Kulhydrat 51g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g

HJERTELIV0417