Ingredienser
Jordbær-rabarbergrød- 200 g jordbær
- 100 g rabarber
- 150 g hindbær
- 1 dl vand
- 4 spsk. sukker
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 1 spsk. kartoffelmel
- Korn af 1 stang vanilje
- 1 spsk. flormelis
- 2 dl yoghurt
- Mynte til pynt
Tilberedning
Jordbær-rabarbergrød
Skyl og nip bærrene. Skær rabarberne i små stykker. Kom jordbær, rabarber og hindbær i en gryde med vand, sukker og ingefær og kog ved svag varme i ca. 5 minutter, til bær og rabarber er møre. Tag gryden af varmen. Rør kartoffelmel med lidt koldt vand til en jævning, og rør i grøden til den tykner. Fordel den lune grød i små skåle og drys med lidt sukker, så den ikke trækker skind.
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn og flormelis med yoghurt til en creme. Dryp vaniljecreme over grøden og pynt med lidt mynte.
Frugt og grønt pr. person
110 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
650 kJ/150 kcal Kulhydrat 27 g Fedt 3 g, heraf 1 g mættet fedt