Ingredienser

Jordbær-rabarbergrød
  • 200 g jordbær
  • 100 g rabarber
  • 150 g hindbær
  • 1 dl vand
  • 4 spsk. sukker
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 spsk. kartoffelmel
Vaniljecreme
  • Korn af 1 stang vanilje
  • 1 spsk. flormelis
  • 2 dl yoghurt
  • Mynte til pynt

Tilberedning

Jordbær-rabarbergrød
Skyl og nip bærrene. Skær rabarberne i små stykker. Kom jordbær, rabarber og hindbær i en gryde med vand, sukker og ingefær og kog ved svag varme i ca. 5 minutter, til bær og rabarber er møre. Tag gryden af varmen. Rør kartoffelmel med lidt koldt vand til en jævning, og rør i grøden til den tykner. Fordel den lune grød i små skåle og drys med lidt sukker, så den ikke trækker skind.

Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn og flormelis med yoghurt til en creme. Dryp vaniljecreme over grøden og pynt med lidt mynte.

Frugt og grønt pr. person

110 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

650 kJ/150 kcal Kulhydrat 27 g Fedt 3 g, heraf 1 g mættet fedt