Ingredienser

Jordbærmad
  • 4 tykke skiver fuldkornshvedebrød, 400 g
  • 200 g friskost naturel 4 % fedt
  • 250 g jordbær
  • friskkværnet peber
  • eventuelt spiselige blomster fx stedmoder
Salat
  • 1 bakke spæde salater, ca. 100 g
  • 1 agurk
  • 300 g ærter i bælg

Tilberedning

Jordbærmad
Rist brødet. Skyl og nip jordbærrene og skær dem i skiver.

Smør brødet med flødeost og top med jordbær. Krydr med peber, og pynt med sommerblomster.

Salat
Skyl salaten, og slyng den tør. Skær agurken i brede spåner med en kartoffelskræller. Bælg ærterne. Vend salat med agurk og ærter.

Servér salaten til jordbærmadderne.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 190 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1500 kJ (350 kcal). Kulhydrat 61 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 30, 2017
Ude og Hjemme