Ingredienser
Jordbærmad- 4 tykke skiver fuldkornshvedebrød, 400 g
- 200 g friskost naturel 4 % fedt
- 250 g jordbær
- friskkværnet peber
- eventuelt spiselige blomster fx stedmoder
- 1 bakke spæde salater, ca. 100 g
- 1 agurk
- 300 g ærter i bælg
Tilberedning
Jordbærmad
Rist brødet. Skyl og nip jordbærrene og skær dem i skiver.
Smør brødet med flødeost og top med jordbær. Krydr med peber, og pynt med sommerblomster.
Salat
Skyl salaten, og slyng den tør. Skær agurken i brede spåner med en kartoffelskræller. Bælg ærterne. Vend salat med agurk og ærter.
Servér salaten til jordbærmadderne.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 190 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1500 kJ (350 kcal). Kulhydrat 61 g. Fedt 5 g, heraf mættet fedt 1 g
Ude og Hjemme, uge 30, 2017
Ude og Hjemme