Ingredienser

  • 500 g jordbær
  • 200 g hindbær
Krydret sukker
  • 4 kviste mynte
  • 1½ spsk. sukker
  • 2 tsk. lakridspulver
Vaniljecreme
  • 2½ dl letmælk
  • 1½ spsk. sukker
  • korn af 1 stang vanilje
  • 2 pasteuriserede æggeblommer (svarer til 2 stk.)
  • 1½ spsk. majsstivelse

Tilberedning

Skyl jordbærrene og nip dem. Skyl hindbærrene. Bland jordbær med hindbær.

Krydret sukker
Hak mynten, og vend med sukker og lakridspulver.

Vaniljecreme
Kom mælk, sukker, vaniljekorn, æggeblommer og majsstivelse i en lille gryde, og kog op ved svag varme til cremen tykner. Tag cremen af varmen, og pisk i den, så den ikke trækker skind. Afkøl cremen.

Servér jordbær med vaniljecreme og krydret sukker.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 170 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

840 kJ (200 kcal). Kulhydrat 34 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 2

UH2315