Ingredienser
- 2 store løg
- 4 fed hvidløg
- 2 røde peberfrugter
- 1 spsk raps- eller olivenolie
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1 spsk karry
- ¼ tsk stødt nellike
- 3 laurbærblade
- ¼-½ tsk chiliflager eller chilipulver
- 300 g røde linser
- 8 dl vand
- 500 g kartofler
- ½ blomkål
- 250 g cocktailtomater
- salt
- ½-1 limefrugt
- 2 dl letmælksyoghurt naturel
- 1 bundt frisk koriander eller persille
- 200 g naanbrød (indiske fladbrød) eller groft hvedebrød
Tilberedning
Hak løg og hvidløg groft. Skær peberfrugterne i stykker af ca. 2×2 cm. Svits løg og peberfrugter i en gryde med olie i 4 minutter.
Tilsæt spidskommen, karry, nellike, laurbærblade og chili og svits det hele et øjeblik.
Tilsæt linser og vand og kog retten i 10 minutter.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 2×2 cm.
Skær blomkålen i buketter i nogenlunde samme størrelse. Halvér tomaterne.
Tilsæt kartofler, blomkål og tomater og lad retten koge endnu i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Smag retten til med salt og limesaft.
Servér curry’en i skåle, dryp med frisk yoghurt og drys med friske koriander eller grofthakket persille og servér naanbrød til.
Frugt og grønt pr. person
519 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2939 kJ (700 kcal). Kulhydrat 121 g. Fedt 11 g, heraf mættet fedt 2 g
Ude og Hjemme, uge 33, 2011