Ingredienser

  • 2 store løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 spsk raps- eller olivenolie
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk karry
  • ¼ tsk stødt nellike
  • 3 laurbærblade
  • ¼-½ tsk chiliflager eller chilipulver
  • 300 g røde linser
  • 8 dl vand
  • 500 g kartofler
  • ½ blomkål
  • 250 g cocktailtomater
  • salt
  • ½-1 limefrugt
  • 2 dl letmælksyoghurt naturel
  • 1 bundt frisk koriander eller persille
Tilbehør
  • 200 g naanbrød (indiske fladbrød) eller groft hvedebrød

Tilberedning

Hak løg og hvidløg groft. Skær peberfrugterne i stykker af ca. 2×2 cm. Svits løg og peberfrugter i en gryde med olie i 4 minutter.
Tilsæt spidskommen, karry, nellike, laurbærblade og chili og svits det hele et øjeblik.
Tilsæt linser og vand og kog retten i 10 minutter.

Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 2×2 cm.
Skær blomkålen i buketter i nogenlunde samme størrelse. Halvér tomaterne.
Tilsæt kartofler, blomkål og tomater og lad retten koge endnu i 15-20 minutter, til kartoflerne er møre. Smag retten til med salt og limesaft.

Servér curry’en i skåle, dryp med frisk yoghurt og drys med friske koriander eller grofthakket persille og servér naanbrød til.

Frugt og grønt pr. person

519 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2939 kJ (700 kcal). Kulhydrat 121 g. Fedt 11 g, heraf mættet fedt 2 g

Ude og Hjemme, uge 33, 2011