Ingredienser
Kagebund- 150 g tørrede figner
- 100 g valnødder
- 2 æg
- 175 g sukker
- 100 g hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- 1½ dl vand
- 100 g sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- 1 spsk. hvedemel
- 5 dl skummet-, mini- eller letmælk
- 35 g sukker
- 100 g friskost med max 12 % fedt
- 25 g finthakkede pistacienødder
Tilberedning
1 kage/15 stk.
Kagebund
Læg fignerne i blød i en skål med koldt vand i 1 time. Kassér vandet, og hak fignerne fint. Hak valnødderne groft. Tænd ovnen på 160 grader. Pisk æg og sukker sammen med en håndmixer, til en luftig skum. Bland mel og bagepulver og vend i æggemassen sammen med valnødder. Vend til sidst fignerne i dejen. Kom dejen i et ovnfast fad med bagepapir ca. 20 x 30 cm. Bag kagen i ca. 30 minutter. Lad kagen køle af i 5 minutter.
Sirup
Kog vand og sukker op. Dryp den varme sirup over kagen. Lad kagen stå endnu 5 minutter.
Creme
Pisk alle ingredienserne til cremen sammen i en gryde og kog op under omrøring. Smør cremen over kagen, og lad den hvile i køleskabet 2-3 timer. Pynt kagen med finthakkede pistacienødder, og skær kagen i små firkantede stykker.
TIP
Smag eventuelt den varme sirup til med 2-3 tsk. instant kaffe.
Af Nuran Eken Akdeve
Frugt og grønt pr. person
Pr. stk.: 10 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Pr. stk.: 1000 kJ (250 kcal). Kulhydrat 37 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 2 g
UH1917