Ingredienser
Barbecuesauce- 1 dl ketchup
- ½ spsk. eddike
- 20 g brun farin
- 1 spsk. sød chilisauce
- 800 g små kartofler
- 4 majskolber
- 4 tomater
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. flagesalt
- peber
- et lille bundt persille
- 400 g hakket oksekød 3-7 %
- 2 fed hvidløg
- 2 kviste frisk rosmarin
- ½ tsk. flage salt
- peber
Tilberedning
Barbecuesauce
Kom ketchup, eddike, farin og chilisauce i en gryde og kog ved svag varme i ca. 3 minutter.
Tilbehør
Kog kartoflerne møre, og halvér dem. Fjern bladene fra majskolberne, og kog majskolberne i ca. 5 minutter. Afdryp og tør kolberne godt. Halvér tomaterne, dryp olien over og krydr med salt og peber. Grill tomaterne med skærefladen ned af på en varm grillpande. Skyl og hak persillen.
Hvidløgshakkebøffer
Ælt kød med presset hvidløg og hakket rosmarin. Form kødet til 4 hakkebøffer og krydr med salt og peber. Grill bøfferne i ca. 3 minutter på hver side, til kødet er gennemstegt.
Servér hakkebøffer med kartofler, lidt hakket persille, barbecuesauce, majskolber og grillede tomater.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 160 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1900 kJ (450 kcal). Kulhydrat 60 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 3 g
UH3817