Ingredienser

Barbecuesauce
  • 1 dl ketchup
  • ½ spsk. eddike
  • 20 g brun farin
  • 1 spsk. sød chilisauce
Tilbehør
  • 800 g små kartofler
  • 4 majskolber
  • 4 tomater
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
  • et lille bundt persille
Hvidløgsbøffer
  • 400 g hakket oksekød 3-7 %
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • ½ tsk. flage salt
  • peber

Tilberedning

Barbecuesauce
Kom ketchup, eddike, farin og chilisauce i en gryde og kog ved svag varme i ca. 3 minutter.

Tilbehør
Kog kartoflerne møre, og halvér dem. Fjern bladene fra majskolberne, og kog majskolberne i ca. 5 minutter. Afdryp og tør kolberne godt. Halvér tomaterne, dryp olien over og krydr med salt og peber. Grill tomaterne med skærefladen ned af på en varm grillpande. Skyl og hak persillen.

Hvidløgshakkebøffer
Ælt kød med presset hvidløg og hakket rosmarin. Form kødet til 4 hakkebøffer og krydr med salt og peber. Grill bøfferne i ca. 3 minutter på hver side, til kødet er gennemstegt.

Servér hakkebøffer med kartofler, lidt hakket persille, barbecuesauce, majskolber og  grillede tomater.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 160 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ (450 kcal). Kulhydrat 60 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 3 g

UH3817