Ingredienser

  • 500 g rodfrugter, fx rødbede, jordskokker,
  • pastinakker og gulerødder
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. oregano
  • ½ tsk. salt
  • Peber
  • 100 g babyspinat
  • 300 g hvid fisk i fileter uden skind og ben
  • Citronsaft fra ½ citron
  • Salt
  • Peber
  • 150 g fuldkornsspaghetti eller anden
  • fuldkornspasta
  • ¼ portion romesco sauce*

Tilberedning

Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Skræl rodfrugterne, og skær dem i mundrette stykker. Vend med olivenolie og fordel på en bageplade med bagepapir. Krydr med oregano, salt og peber. Bag rødderne i ovnen i ca. 20 min. Skyl spinaten, og slyng den tør. Vend spinat med rødder. Skær et lille snit midt på fiskefileten, og fold fisken sammen, så den får lidt højde. Kom fisken i et ovnfast fad med bagepapir og dryp citronsaft over. Krydr med salt og peber. Kom fadet i ovnen 10 min., før rødderne er færdige. Deler fisken sig i flager, når du trykker let på den med en finger, er den færdig. Kog pastaen som angivet på emballagen og afdryp. Vend med romesco sauce og dernæst med rodfrugter og spinat. Anret og servér med fisk.

*Du finder opskriften på romesco sauce her.

Frugt og grønt pr. person

ca. 275 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ/600 kcal Kulhydrat 66 g Fedt 15 g, heraf 2 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 3, 2023