Ingredienser

  • 500 g broccoli
  • 250 g rosenkål
  • 200 g røget laks
  • 1 bundt dild
  • 1 dl lys bouilllon
  • 4 dl sødmælk
  • 1 spsk majsstivelse
  • revet skal af 1 ubehandlet citron
  • salt og peber
  • 320 g fuldkornsspaghetti
  • 1 citron

Tilberedning

Del broccolien i mindre buketter. Skær bunden af rosenkålen og fjern de yderste blade. Snit rosenkålen fint. Skær laksen i strimler, og hak dilden.

Kom broccoli og rosenkål i en gryde med vand og damp det i ca. 5 minutter. Kassér vandet og afdryp kålen.

Kom bouillon og 3 dl mælk i en gryde og varm det op. Rør majsstivelse med resten af mælken til en jævning. Pisk jævningen i saucen og kog den i ca. 3 minutter ved jævn varme. Tilsæt broccoli, rosenkål, laks og dild. Kog det op og smag saucen til med citronskal, salt og peber.

Kog spaghettien som angivet på emballagen og afdryp den.

Servér spaghettien med saucen. Skær citronen i kvarte og servér den til.

Frugt og grønt pr. person

213 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2247 kJ (535 kcal). Kulhydrat 81 g. fedt 12 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 12, 2013