Ingredienser

Hummus
  • 250 g kikærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 5 spsk. tahin (sesampasta)
  • 1 lille bundt persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1-3 spsk. citronsaft
  • Chilipulver
Tilbehør
  • 400 g fuldkornsbrød, fx arabiske fuldkornsfladbrød eller fuldkornspitabrød

Tilberedning

Hummus
Læg kikærterne i blød i rigeligt vand og lad dem udbløde i køleskabet til dagen efter.

Kasser blødsætningsvandet og kog kikærterne i nyt vand i ca. 1½ time. Afdryp kikærterne og tag lidt fra til pynt.

Blend de resterende kikærter med olivenolie, tahin, persille og hvidløg. Smag til med citronsaft og chili. Spæd eventuelt til med lidt af kogevandet, hvis konsistensen er for fast.

Smør hummus ud på en flad tallerken og drys med chilipulver og kikæter. Server med arabiske fladbrød.

TIP
Tahin indeholder meget salt, så salt er ikke nødvendigt.

Frugt og grønt pr. person

75 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1400 kJ / 325 kcal Kulhydrat: 48 g Fedt: 11 g, heraf mættet fedt 2 g

Hjertevarm mad 2017