Ingredienser

Kold kartoffelsalat
  • 1 kg små skrubbede kartofler
  • 1 bundt radiser
  • 3 forårsløg
  • 3 dl skyr
  • 3 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. dijonsennep
  • peber
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. honning
  • ca. 1 tsk. salt
Grillet hornfisk og gulerødder
  • 2 hele hornfisk
  • 1 bundt nye gulerødder 2 spsk. olivenolie
  • ca. 1 tsk. salt
  • peber
  • 1 bundt bredbladet persille

Tilberedning

Kold kartoffelsalat
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad dem køle af, og skær dem i skiver. Rens radiser og forårsløg, og skær dem i skiver. Rør skyr, mayonnaise, dijonsennep, peber, æbleeddike og honning sammen. Vend kartofler, radiser og løg i dressingen. Smag til med salt og evt. mere peber, sennep, eddike eller/og honning.

Grillet hornfisk og gulerødder
Skær hoveder og haler af fisken, og rens den indeni. Klip finnerne. Skær hver hornfisk i 4 store stykker. Skrub eller skræl gulerødderne, og flæk dem. Vend gulerødderne med 1 spsk. olie, og pensl fisken med resten af olien. Steg gulerødder og hornfisk på en godt varm grill. Fisken til den har flot grillmønster, og gulerødderne til de er møre, men stadig med lidt bid. Krydr med salt og peber, anret på et fad, og drys med hakket persille.

Servér med kartoffelsalat.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 175 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ (530 kcal). Kulhydrat 62 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 2 g

UH2515