Ingredienser

Hønsesalat
  • 400 g kyllingefilet
  • 1 tsk. salt
  • 5 sorte peberkorn
  • 3 rødbeder, 300 g 1 æble
  • 3 bladselleristilke + lidt af bladene
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 dl skyr
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 2 spsk. vand
  • peber
  • eventuelt salt
  • 20 g valnødder
Tilbehør
  • 8 skiver rugbrød eller fuldkornshvedebrød

Tilberedning

4-8 personer

Hønsesalat
Kom kyllingefileterne i en gryde, og dæk dem akkurat med vand. Tilsæt ½ tsk. salt og peberkorn, og kog det forsigtigt op. Lad kyllingen koge sagte i 10 minutter under låg. Hæld vandet fra, lad kødet trække i 5 minutter, og lad det derpå køle af i køleskabet. Kog rødbederne møre i letsaltet vand. Køl dem af under koldt vand, og ’smut’ skindet af. Skær rødbeder og æble i små tern. Skær bladselleri i skiver. Skær kyllingen i tern, eller pluk den i små stykker. Rør mayonnaise sammen med skyr, sennep, æbleeddike og vand. Vend grønsager og kylling i dressingen, og smag salaten til med peber og eventuelt lidt salt. Anret salaten med grofthakkede valnødder og bladselleriblade.

 

TIP
Servér salaten med rugbrød eller fuldkornshvedebrød.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 50 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

500 kJ (120 kcal). Kulhydrat 6 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 52, 2014
Ude og Hjemme