Ingredienser
Hønsesalat- 400 g kyllingefilet
- 1 tsk. salt
- 5 sorte peberkorn
- 3 rødbeder, 300 g 1 æble
- 3 bladselleristilke + lidt af bladene
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 dl skyr
- 1 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. æbleeddike
- 2 spsk. vand
- peber
- eventuelt salt
- 20 g valnødder
- 8 skiver rugbrød eller fuldkornshvedebrød
Tilberedning
4-8 personer
Hønsesalat
Kom kyllingefileterne i en gryde, og dæk dem akkurat med vand. Tilsæt ½ tsk. salt og peberkorn, og kog det forsigtigt op. Lad kyllingen koge sagte i 10 minutter under låg. Hæld vandet fra, lad kødet trække i 5 minutter, og lad det derpå køle af i køleskabet. Kog rødbederne møre i letsaltet vand. Køl dem af under koldt vand, og ’smut’ skindet af. Skær rødbeder og æble i små tern. Skær bladselleri i skiver. Skær kyllingen i tern, eller pluk den i små stykker. Rør mayonnaise sammen med skyr, sennep, æbleeddike og vand. Vend grønsager og kylling i dressingen, og smag salaten til med peber og eventuelt lidt salt. Anret salaten med grofthakkede valnødder og bladselleriblade.
TIP
Servér salaten med rugbrød eller fuldkornshvedebrød.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 50 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
500 kJ (120 kcal). Kulhydrat 6 g. Fedt 7 g, heraf mættet fedt 1 g
Ude og Hjemme, uge 52, 2014
Ude og Hjemme