Ingredienser

  • 200 g svesker
  • 2½ dl vand
  • ½ citron, saften fra denne
  • 2 spsk sukker
  • 2 æg
  • 50 g brun farin
  • ¾ dl flydende honning
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel

Tilberedning

Udblød sveskerne i vand i et par timer. Kog dem i udblødningsvandet med citronsaft ved svag varme i ca. ½ time. Tilsæt sukkeret og kog dem endnu et par min. Mos sveskerne med kogelagen i en foodprocessor eller blender til en fin ensartet mos.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne godt med brun farin og honning. Bland mel, bagepulver og krydderier og sigt det i æggesnapsen. Pisk hviderne stive og fold dem i dejen. Bred dejen ud på et stykke bagepapir på ca. 30 x 30 cm med en dejskraber eller paletkniv og bag den i 8 min. ved 185 °C. Drys rouladen med sukker, læg et stykke bagepapir over og vend bageplade med roulade og bagepapir om. Fjern det øverste lag bagepapir og smør sveskemosen på rouladen i et jævnt, tyndt lag. Rul rouladen fast sammen med det underste lag bagepapir som støtte, der fjernes efterhånden som rouladen rulles sammen. Lad rouladen køle af med sammenføjningen nedad.

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

10 stk. pr. stk. 750 kJ (178,5 kcal). Kulhydrat 39,1 g. Fedt 1,5 g heraf mættet fedt 0,4 g