Ingredienser
Flæskesteg- 1 stk. kamsteg på ca. 800 g
- laurbærblade
- groft salt
- 2 æbler i tern
- 1 kvist timian
- frisk chili
- 2 spsk. grov sennep
- 2 stk. hakket løg
- 1 dl æblemost
- 1 bundt hakket persille
- 100 g frisk grønkål plukket
- lidt salt og peber
- ½ rødkål
- 2 blodgrape
- 1 spsk. valnøddeolie
- 1 dl. rødvinseddike
- ½ tsk. spidskommen
- lidt salt og peber
- 50 g hasselnødder
- 4 fuldkornssandwichboller
- grov sennep
- ½ pakke gær
- 2 spsk. honning
- ½ liter vand
- 1 dl most
- 1 dl. olie
- 750 gram fuldkornsmel fx hvid hvede
- 100 gram kikærtemel
- 100 gram chiafrø
Tilberedning
Flæskesteg
Tag kamstegen og rids sværet med en skarp kniv. Kom lidt laurbærblade i rillerne og krydr’ med groft salt. Kamstegen sættes på en rist, og under den sættes et fad med vand i bunden af ovnen. Tænd oven på 110-120 grader, og steg kamstegen i 3 timer. Når sværene bliver blanke,, så fyrer du op for ovnen til 230 grader, indtil sværene bobler. Tag derefter stegen ud, og lad det sprøde op. Bum det knaser.
Æblekompot
Æbletern, krydderier, sennep og hakket løg ristes af på en varm pande. Tilsæt æblemost, og lad det snurre i 20 minutter. Lad det køle af og smag til med hakket persille, grønkål, salt og peber.
Lidt for lækker rødkål
Rødkålen skæres i tyndes strimler, og blodgrape skrælles og deles i grove stykker. Der blandes en dressing af valnøddeolien, rødvinseddike, spidskommen samt salt og peber. Alt blandes i en skål og vendes rundt. Det må gerne være sprødt og lidt til den syrlige side. Hasselnødderne hakkes groft og drysses over.
Lad rødkålen stå og trække i ca. 30 minutter.
Smør fuldkornssandwichbollerne med grov sennep. Skær 4 skiver kamsteg – én til hver sandwich. Fyld sandwichen op med æblekompot og rødkålssalat. Den her sandwich river sokkerne af alle og enhver.
Køb bollerne i supermarked eller bag Claus Holms boller:
Holms fuldkorns-sandwich-boller
20 stk.
DAG 1
Bland ingredienserne i en skål, og lad dejen køre længe i røremaskinen (ca. 20 minutter). Du kan også ælte dejen godt igennem ved håndkraft. Lad den hæve natten over på køl. Det giver lidt mere smag.
DAG 2
Tag dejen ud af køleskabet, og tænd ovnen på 225 grader. Form 20 stk. fuldkornssandwichboller. Bag sandwichbollerne i en forvarmet ovn ved 225 grader i små 20 minutter.
Opskrifterne er fra Hjerteliv nr. 1, 2021 ”Mandemad” af tv-kokken Claus Holm
Frugt og grønt pr. person
Ca. 300 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
3000 kJ/750 kcal. Kulhydrat 57 g, kostfiber 13 g. Fedt 39 g, heraf 8 g mættet fedt
Hjerteliv nr. 1, 2021